Nieuws

BPM: De BPM-ondernemersvrijstelling voor niet-emissievrije bestelauto’s verdwijnt

Geplaatst: 24 december 2021
Kenmerk: 2021.41432

BPM: De BPM-ondernemersvrijstelling voor niet-emissievrije bestelauto’s verdwijnt

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het vervallen van de bpm-ondernemersvrijstelling voor niet emissie-vrije bestelauto’s. Ook veel gemeenten maken gebruik van de bpm-ondernemersvrijstelling.

Als een gemeente een bestelauto aankoopt en deze bestelauto voor tenminste voor 10% gebruikt voor btw-ondernemersactiviteiten dan geldt de BPM-ondernemersvrijstelling. De gemeente is geen btw verschuldigd. De btw-ondernemersactiviteiten hoeven niet belast met btw te zijn. Ook de btw-vrije ondernemersactiviteiten zijn voor toepassing van de BPM-ondernemersvrijstelling relevant. Denk hierbij ook aan het lage tarief motorrijtuigenbelasting.

Uit het coalitieakkoord blijkt het voornemen om de BPM-ondernemersvrijstelling voor niet emissie-vrije bestelauto’s in drie stappen af te bouwen. Het reguliere BPM-tarief gaat ook gelden voor niet emissievrije bestelauto’s.

  • Voor meer informatie over de besparing van BPM en MRB voor bestelauto's. Klik hier
  • Zie ook het artikel in Taxnavigator: BPM: MRB: Subsidie voor emissieloze bedrijfsauto’s. Klik hier

Documenten en publicaties

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.