Nieuws

Vpb: Belastingplan 2021: Verrekening van verliezen.

Geplaatst: 13 oktober 2020
Kenmerk: 2020.32269

Vpb: Belastingplan 2021: Verrekening van verliezen.

In dit nieuwbericht informeren wij u over de nieuwe regels inzake verliesverrekening met betrekking tot de vennootschapsbelasting.

  • Vanaf 2022 kunnen gemeenten Vpb-verliezen onbeperkt voorwaarts verrekenen. Maar er komt wel een maximum: boven de € 1 miljoen zijn verliezen nog maar voor 50% verrekenbaar in dat jaar.
  • Verliezen zijn tot een bedrag van € 1 miljoen aan belastbare winst per jaar volledig voorwaarts en achterwaarts verrekenbaar. Tot een bedrag van € 1 miljoen kunnen verliezen altijd worden verrekend met winst. Bij een hogere jaarwinst dan € 1 miljoen kan een resterend verlies slechts worden verrekend met 50% van die hogere belastbare winst van dat jaar. Blijft daarna nog verrekenbaar Vpb-verlies over, dan mag de gemeente dat meenemen naar een volgend jaar.

Voor raadplegen Belastingplan2021.Vpb.Nota van wijziging beperking verliesverrekening. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.