Nieuws

Cursus: BTW en sport(structuren)

Geplaatst: 23 januari 2020
Kenmerk: 2020.24152

Cursus: BTW en sport(structuren)

Op 3 februari 2020 verzorgen wij de cursus ‘Sport en btw’ voor Fiscaal Vanmorgen.

In de cursus komen alle relevante aspecten van sport en btw aan de orde. Wat is sport en wat is volgens de jurisprudentie geen sport. Wat is de btw-positie van een sportvereniging? Welke fiscale voordelen zijn te behalen? Hoe werkt een kantinestichting?

Btw-sportvrijstelling. Hoe ver reikt de btw-sportvrijstelling. Wanneer is een winstoogmerk aanwezig en wat zijn de (Europeesrechtelijke) ontwikkelingen inzake btw en sport?

Met welke exploitatiemodellen kan een btw-voordeel worden gerealiseerd. Hoe werken de modellen en wat zijn de aandachtspunten?

Wat zijn de ontwikkelingen inzake SPUK, BOSA en de exploitatie van zwembaden?

Hoe werkt het SPUK-model dat door enkele gemeenten met succes is geïmplementeerd en tot een beperking van de kosten van btw heeft geleid. We werken het model tijdens de cursus compleet met u uit en nemen de verschillende varianten uitgebreid door.

Wat zijn de ontwikkelingen inzake gemeentelijke sportbedrijven en het vormen van een fiscale eenheid btw.

Voor meer informatie over de cursus: klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.