Nieuws

OVB: Verlaagd tarief Overdrachtsbelasting starters

Geplaatst: 31 oktober 2020
Kenmerk: 2020.32552

OVB: Verlaagd tarief Overdrachtsbelasting starters

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nota naar aanleiding van het verslag bij wetsvoorstel nr. 35.576 betreffende wijziging van de Wet op belastingen van rechtsverkeer (Wet differentiatie overdrachtsbelasting)

De Staatssecretaris van Financiën heeft de nota naar aanleiding van het verslag bij het wetsvoorstel Wet differentiatie overdrachtsbelasting naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het kabinet wil met het wetsvoorstel Wet differentiatie overdrachtsbelasting (35576) in het bijzonder een groep op de koopwoningmarkt tegemoet komen waar de inbreng van eigen middelen het meest knelt, namelijk starters. De vrijstelling voor starters is gebaseerd op de drie voorwaarden (eenmalig, hoofdverblijf en leeftijdscriterium) die in het wetsvoorstel zijn opgenomen.

Documenten en publicaties

  • Voor raadplegen Nota naar aanleiding van het verslag. Klik hier
  • Voor raadplegen aanbiedingsbrief. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.