Nieuws

BCF: Testteam toegankelijkheid

Geplaatst: 23 december 2020
Kenmerk: 2020.33259

BCF: Testteam toegankelijkheid

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van het project ‘Testteam Toegankelijkheid’.

Gemeenten willen drempels voor mensen met een beperking in het openbaar gebied en openbare gelegenheden wegnemen. Vaak betreffen drempels kleine zaken zoals obstakels in het openbaar gebied van de gemeente. De gemeente zet een testteam in. In het testteam zitten ook mensen met een beperking. Het testteam bekijkt op uitnodiging ook een bedrijf, winkel en andere gebouwen en adviseert over de mogelijkheden om de toegankelijkheid te verbeteren. Het testteam let op de bereikbaarheid, ontvangst, de informatie en of er hulp aanwezig is als hulp mogelijk mocht zijn. Het testteam legt de bevindingen vast in een schriftelijke percentage.

Volgens Taxnavigator kan de gemeente de btw op de kosten van de werving en scholing van het testteam compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.