Nieuws

BCF: Openbaar gebied: lezersvraag

Geplaatst: 17 oktober 2020
Kenmerk: 2020.32308

BCF: Openbaar gebied: lezersvraag

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een lezersvraag inzake de aanleg van openbaar gebied op het dak van en sporthal.

De gemeente bouwt een nieuwe sporthal. De sporthal wordt overdag gebruikt door leerlingen van de basisschool. De gemeente stelt de sporthal ’s-avonds en in het weekend ter beschikking aan sportverenigingen en personen die willen sporten. Op het dak van de sporthal komt een groot openbaar plein met veel groen, zitjes, een kas en een hardloopbaan. Het dak van de sporthal is openbaar gebied en voor eenieder toegankelijk. De gemeente kan de btw op de kosten van het aanleggen van het openbaar plein, de zitjes, de kas en de hardloopbaan compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.