Nieuws

BCF: BTW: ontwikkelingsbedrijf: Verrekening (gedeelte) huursom van bouwkavel met koopprijs bouwkavel

Geplaatst: 30 december 2020
Kenmerk: 2020.33663

BCF: BTW: ontwikkelingsbedrijf: Verrekening (gedeelte) huursom van bouwkavel met koopprijs bouwkavel

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van het verrekenen van (een gedeelte van) de huurprijs van een bouwterrein met de koopsom voor het bouwterrein.

De gemeente verhuurt belast met btw een btw-terrein aan een ondernemer op een gemeentelijke industrieterrein. Ter zake van de huur is geopteerd voor een met btw belaste huur. De ondernemer wil het btw-bouwterrein van de gemeente kopen. De gemeente en de ondernemer spreken af dat een gedeelte van de huursom in mindering wordt gebracht op de kosten van het bouwterrein. Wat zijn de fiscale aspecten.

Wij hebben de fiscale aspecten van deze casus uitgewerkt in een verdiepend artikel dat in het thema 'Ontwikkelingsbedrijf' van Taxnavigator is opgenomen. Voor lezen artikel.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.