Nieuws

Update modellabelling: huren van stadhuis

Geplaatst: 18 mei 2019
Kenmerk: 2019.05427

Update modellabelling: huren van stadhuis

Bij een aantal gemeenten ontstaat de gedachte om een gedeelte of zelfs het gehele stadhuis te huren van een belegger. Vooral bij nieuwbouw is het huren van een stadhuis vanuit financieel perspectief (erg) kostbaar. De huur is btw-vrij en de verhuurder kan daarom geen btw aftrekken c.q. verrekenen op de btw-aangifte. Het gevolg is dat deze btw moet worden geactiveerd en onderdeel wordt van de kosten die de verhuurder via de huur bij de huurder in rekening brengt. Hierbij moet worden opgemerkt dat de gemeente en de verhuurder op basis van de huidige wet- en btw-regelgeving niet kunnen opteren voor een met btw belaste huur.

Voor een uitwerking van dit onderwerp: klik hier

Nieuws dat van belang is voor de modellabelling wordt door de Redactie van Taxnavigator direct verwerkt in de modellabelling. Via een klik bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.