Nieuws

NLsportraad:‘Fiscaliteit bij sportevenementen’.

Geplaatst: 21 april 2018
Kenmerk: 2018.03954

NLsportraad:‘Fiscaliteit bij sportevenementen’.

De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar ‘Fiscaliteit bij sportevenementen’. Duncan Stutterheim heeft het advies "Fiscaliteit bij sportevenementen" namens de NLsportraad op 19 april 2018 aangeboden aan staatssecretaris Menno Snel (Financiën). Enkele belangrijke conclusies: 

  • Vrijwilligersregeling. De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) adviseert het kabinet om de knelpunten in de vrijwilligersregeling rondom evenementen weg te nemen. Daarvoor zou het maximale maandbedrag voor vrijwilligers omgezet moeten worden naar een kwartaalbedrag om zo de piek in het vrijwilligerswerk op te vangen. 
  • Loonbelasting. Ook moeten de voorzieningen voor vrijwilligers, zoals kleding, worden uitgezonderd van de heffing van loonbelasting. 
  • BTW. Nu geven organisatoren vrijwilligers hun kleding vaak na afloop niet mee als blijvende herinnering omdat zij dan BTW moeten voldoen over de waarde ervan.

Voor downloaden rapport: klik hier 

Voor downloaden aanbiedingsbrief: klik hier 

Joep Swinkels heeft namens de gemeente Utrecht deelgenomen aan de commissie die de Nederlandse Sportraad speciaal voor dit onderzoek heeft ingesteld.  

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels 

© Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.