Nieuws

Kamervragen RVU

Geplaatst: 15 december 2018
Kenmerk: 2018.04923

Kamervragen RVU

Op 13 december 2018 heeft Staatssecretaris van Financiën Menno Snel Kamervragen van de heer Omtzigt beantwoord inzake de kwijtschelding van de RVU-boete die aan de Belastingdienst is opgelegd. 

Uit het antwoord op de Kamervragen blijkt dat het Ministerie van Financiën over de uitkeringen inzake de vrijwillige vertrekregeling van de Belastingdienst RVU-eindheffing heeft afgedragen en tegen deze afdrachten bezwaar heeft gemaakt. Het Ministerie van Financiën maakt bezwaar tegen een regeling die het Ministerie van Financiën zelf heeft geproduceerd! Vanwege de uitspraak van de Hoge Raad van 22 juni 2018 is de Belastingdienst aan het bezwaar tegemoet gekomen. De Staatssecretaris van Financiën bevestigd dat de Hoge Raad de reikwijdte van de RVU-heffing heeft bijgesteld. Zijn beleidsbesluiten heeft hij nog niet bijgesteld! 

Voor downloaden antwoord op Kamervragen: klik hier 

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.