Nieuws

BCF: Gemeentelijke mengpercentage: Orincomethode: Werkinstructie

Geplaatst: 03 september 2020
Kenmerk: 2020.31045

BCF: Gemeentelijke mengpercentage: Orincomethode: Werkinstructie

Bericht 3 september 2020: Berichtnummer: Taxnavigator 2020.520

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuw ontwikkelde ORINCO-methode.

Steeds meer gemeenten gebruiken de nieuw ontwikkelde ORINCO-methode. De ORINCO-methode is door de Belastingdienst geaccepteerd en eenvoudig toe te passen. De ORINCO-methode kan ook zonder programma of applicatie worden toegepast waardoor de (jaarlijkse) kosten voor de gemeente beperkt blijven. De tijdsinspanning om het gemeentelijk mengpercentage te berekenen via de ORINCO-methode is geringer dan bij toepassing van andere methoden. Zoals wij hebben begrepen passen niet alleen kleine gemeenten maar ook G10-gemeenten de ORINCO-methode toe.

Op verzoek van een aantal gemeenten werken wij aan een gratis instructie(video). Met de instructie kunnen gemeenten zonder fiscale ondersteuning op een eenvoudige en praktische manier de gemeentelijke mengpercentages vaststellen. Verder willen enkele gemeenten hun ervaringen met de ORINCO-methode via Taxnavigator met u delen.

Wij hopen u op korte termijn nader te berichten.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.