Nieuws

Binnenlands Bestuur/vergoeding hulphond

Geplaatst: 25 oktober 2019
Kenmerk: 2019.22116

Binnenlands Bestuur/vergoeding hulphond

Binnenlands Bestuur is de nieuwsvoorziening voor gemeenten. Op verzoek van een gebruiker van Taxnavigator nemen wij het blad door en geven de fiscale aspecten van artikelen aan.

In Binnenlands Bestuur d.d. 27 oktober 2019 is het artikel gepubliceerd ‘Amsterdam weigert vergoeding hulphond’. Voor raadplegen artikel. Klik hier.

In het artikel wordt aangegeven dat een aantal gemeenten wel op verzoek een hulphond ter beschikking stelt c.q. aanschaft. Als de gemeente een hulphond voor een inwoner aanschaft en deze verstrekt dan kan de gemeente de btw op de kosten van de aanschaf van een hulphond niet compenseren bij het BTW-compensatiefonds. Dit omdat volgens de Belastingdienst de hond om niet wordt verstrekt aan een inwoner van de gemeente.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.