Nieuws

BB: Op 28 november 2019 is het artikel 'Amsterdam moet hulphond financieren'

Geplaatst: 28 december 2019
Kenmerk: 2019.23006

BB: Op 28 november 2019 is het artikel 'Amsterdam moet hulphond financieren'

Op 28 november 2019 is het artikel 'Amsterdam moet hulphond financieren' in Binnenlands Bestuur gepubliceerd. Klik hier. Op 12 december 2019 is het artikel 'Voorzieningenrechter slaat piketpalen WMO' in Binnenlands Bestuur gepubliceerd. Klik hier

Amsterdam moet de aanschaf en opleiding van een hulphond voor een autistische vrouw bekostigen. De gemeente had haar aanvraag geweigerd, maar de Amsterdamse bestuursrechter besliste donderdag dat het Amsterdamse college deze gevraagde (Wmo)maatwerkvoorziening niet had mogen afwijzen. Een hulphond is volgens de rechtbank voor de vrouw ‘het meest passend voor het bevorderen van haar zelfredzaamheid en participatie’.

  • Voor meer informatie over WMO-verstrekkingen. Klik hier


Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.