Nieuws

BB: Kamervragen over gemeentelijke deurbelpilots

Geplaatst: 28 december 2019
Kenmerk: 2019.23094

BB: Kamervragen over gemeentelijke deurbelpilots

Op 16 december 2019 is het artikel 'Kamervragen over gemeentelijke deurbelpilots' in Binnenlands Bestuur gepubliceerd. Klik hier

De proefprojecten die in een aantal gemeenten zijn gestart met het gratis leveren of subsidiëren van deurbelcamera’s hebben geleid tot kamervragen aan minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Het ministerie werkte in 2018 samen met de politie en gemeente Almere en Nissewaard voor het installeren van digitale deurbellen, voorzien van een camera, op een kleine honderd adressen in de Almeerse Stedenwijk en zo’n 75 in Spijkernisse. Inmiddels zijn ook in Den Haag een aantal straten geselecteerd voor een proef. Voor deze proeven wordt wel gebruik gemaakt van allemaal dezelfde camera’s, en moeten bewoners soms een vergoeding betalen en het maandelijkse abonnement voor de internettoegang van het systeem. In Gouda kunnen alle bewoners zelfs een subsidie van de helft van het aankoopbedrag van een deurbelcamera krijgen. Het maakt daar niet uit welke camera geïnstalleerd wordt. De gemeente heeft het een onderdeel gemaakt van het gemeentebeleid voor het subsidiëren van inbraakwerende maatregelen. Voorwaarde is wel dat de camera wordt aangemeld bij de landelijke database “Camera in Beeld’ van de politie.

  • Voor meer informatie over de fiscale aspecten van het verstrekken van gemeentelijke deurbelpilots. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.