Nieuws

Voorkom belastingrente – betaal uw suppletie 2017 voor 1 april 2018!

Geplaatst: 03 maart 2018
Kenmerk: 2018.03719

Voorkom belastingrente – betaal uw suppletie 2017 voor 1 april 2018!

Gemeenten zijn bezig met het opstellen van de jaarrekening. Soms blijkt dat teveel btw is afgetrokken op de btw-aangifte. Onder voorwaarden kan heffing van belastingrente worden voorkomen.

Vanaf 1 januari 2018 is geen papierencorrectie meer mogelijk! Vanaf 1 januari 2018 kan een gemeente een correctie op de btw-aangifte (‘suppletie’) alleen nog maar digitaal doorgeven via de site van de Belastingdienst of eigen software. Wijzigingen doorgeven hoeft trouwens niet altijd met een suppletie. Als u minder dan € 1000 hoeft te voldoen kan de suppletie ook in de eerstvolgende btw-aangifte worden gedaan. Maak ter zake wel een duidelijke aantekening in uw administratie.

Voor het indienen van een suppletieaangifte kan het digitale formulier ‘Suppletie omzetbelasting’  worden gebruikt. Dit formulier verschijnt als u met de inloggegevens van de gemeente inlogt. Het suppletieformulier kan worden gebruikt als uw gemeente teveel belasting in aftrek heeft genomen of heeft voldaan. Om de verschuldigdheid van belastingrente te vermijden moet niet alleen de verschuldigde btw worden aangegeven maar ook worden betaald aan de Belastingdienst. Heeft uw gemeente teveel btw voldaan en wordt verzocht om teruggaaf dan wordt geen belastingrente vergoed.  

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator